کتاب عیار تجربه تلاشی است برای دست یافتن به نگاه عقلانی دقیق در بررسی ماهیت تجربی و حدود استفاده از آن. عیار تجربی سفری است که از “ماجرای علم” آغاز می شود و در ضمن بررسی ابزارهای مختلف شناخت واقعیت، نظریات جنجالی علوم تجربی مانند بیگ بنگ و تکامل(فرگشت) را مورد تحلیل قرار می دهد.
کتاب عیار تجربه نوشته محمدحسن وکیلی و محمدعلی تولایی اثری خواندنی در حوزه نقد و بررسی علوم پوزیتویستی است. از آنجا که در جهان امروز مبانی فلسفه براساس علوم تجربی بنا شدهاست . هر آنچه که توسط حواس بشری قابل فهم نیست را انکار میکند شاهد هستیم که فلسفههای مادی گرا و انسان محور شیوع فراوانی یافتهاند. در این اثر ابتدا تلاش کردند رابطه میان علم و تجربه به شکل مبسوطی تبیین گردد. و توضیحدهد چگونه فلسفههای تجربه محور دچار تناقضهایی آشکار است که نشان از آن دارد که علم بشری نمیتواند تنها از طریق تجربه به دست آید. بلکه خواسته یا ناخواسته برخی استنتاجهای انسان حاصل دلالتهای عقلی است.
در ادامه برشی از کتاب عیار تجربه میخوانید:
از نظر فیلسوفان الهی عالم هستی در این عالم دنیا خلاصه نمیشود. بلکه عوالم دیگری نیز وجود دارد که از ابعاد شش گانه این دنیا خارج است. شاید وجود چنین عوالمی از نگاه ما خیلی بعید و دور از ذهن باشد. ولی ریشۀ این ذهنیت در آن است که ما انسانها معمولاً آنچه را با چشمان خود میبینیم تمام واقعیت میپنداریم ما خودمان را نیز همین بدن مادی و به همین جهت نمیتوانیم باور کنیم که ورای این عالم جسمانی چیزی وجود داشته باشد؛ ولی اگر فرض کنیم که ما این بدن نیستیم و آنچه میبینیم نیز تمام واقعیت نیست بلکه این دریافتها بخشی از واقعیت است که توسط گیرندههای ما دریافت شده و در صفحه نمایش ما نشان داده میشود آن وقت راحتتر میتوانیم تصور کنیم که عوالمی جدای از این عالم ماده وجوددارد.
—- کتاب خوب —-
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.